גזילת עלוני שבת

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 09/06/16 23:08 ג בסיון התשעו

שאלה

אדם שיושב לידי משאיר כל שבת בתא שלו עלוני שבת, מותר לי לקחת אותם לאחר התפילה? האם זה משנה אם הסבירות שהוא יקח אותם בתפילה הבאה גבוה או נמוכה?

תודה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

אם הוא מרשה, מותר. אם לא שאלת והוא נוהג להשאיר אותם עד שיאספו אותם לגניזה בלי להביט בהם יותר, מותר, שהפקירם. אם נוהג להשאיר אותם ע"מ לקרוא בהמשך השבת, אסור, שהם קנויים לו. כל זאת בלקיחתם. אך בקריאה בהם והשבתם לתאו אח"כ, בכל אופן מותר.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן