גוש קטיף

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 16/09/05 00:34 יב באלול התשסה

שאלה

ברצוני לשאול את הרב כמה שאלות הנוגעות לעיניני גוש קטיף.

חברה שלי איבדה קצת מאמונתה בגלל מה שקרה בגוש קטיף שלמרות התפילות והתתחנונים בכל זאת היה את הגירוש. כיצד אני יכולה להסביר לה בדרך שתשכנע אותה, ותחזיר את אמונתה.

ועוד שאלה ברצוני לשאול,

כידוע לי אסור לשנוא אדם יהודי איך אפשר שלא לשנוא את אריאל שרון???

תודה!!!

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום!

1. עייני ב: https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=71484

2. אסור לשנוא אדם, ולא משנה איזה תואר יש לו. אפשר לשנוא ולתעב ולהוקיע את המעשים שאותו אדם עושה. וכך אמרה ברוריה, אשתו של ר' מאיר, לבעלה: "יתמו חטאים מן הארץ", ולא כתוב "יתמו חוטאים מן הארץ".

בברכה,

עוזיאל

.