גדר תחפושת

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 04/03/08 16:57 כז באדר א'

שאלה

לקראת חג הפורים ההולך וקרב רציתי לברר

מה גדר ההלכתית והאמונית לגבי תחפושת בפורים,

איך להתייחס לדברים שחלקנו לא עושים בכל יום כגון ג'ל בשיער, ספריי צבע, חולצות בצבעים זועקים לבנות ולבנים, תספורות שונות, לבוש המחקה דמויות שאינן לרוח היהדות וכדו'.

האם ישנו הבדל בין בנים לבנות?

ובעצם מהי התחפושת הראויה מבחינה הלכתית ואמונית?

תודה רבה!

בברכת "פורים שמח"

תהלה.

תשובה

הגדר החשוב הוא הגדר האמוני. לגבי הגדר ההלכתי יש מחלוקת בעניין להתחפש למין השני, גבר לאישה ולהפך.
הגדר האמוני הוא לא להיות נבל ברשות התורה, וכל דבר לעשות באופן מידתי ובטקט. ודאי שכל הדוגמאות שציינת רחקוות מאוד מרוח היהדות ולענ"ד הם בכלל נבל ברשות התורה.