גברים וטבעות נישואים

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 05/11/08 18:32 ז בחשון התשסט

שאלה

שלום,

אני חילונית וסקרנית לגבי "סממני" נישואין ביהדות (אצל גברים) -

למיטב ידיעתי, ביהדות גברים אינם מורשים לענוד טבעת נישואין* אם כך, האם ישנו איזשהו סממן חיצוני אחר אשר מעיד על כך כי הם נשואים?

תודה מראש.

תשובה

גברים שרוצים יכולים לענוד טבעת, אין היא טבעת של קידושין בעלי משמעות הלכתית אולם אם הם רוצים להביע את היותם נשואים, הם יכולים לעשות זאת על ידי טבעת, חולצה מיוחדת או חיוך על הפנים.
החיוך זה הדבר היחיד, עד כמה שאני זוכר, שאמור להעיד, חיצונית, כי הם נשואים.