גבינת עכו''ם

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 02/09/08 08:51 ב באלול התשסח

שאלה

אני נמצא כרגע בשבדיה, במקום שאיןבאפשרותי להשיג גבינה מחלב ישראל.

השאלה: האם יש חשש בגבינה לבנה או בגבינת קוטג' לערוב מאכלות אסורים , בנוגע לאיסור חלב עכו"ם יש אולי מקום להקל, אבל אם יש חשש לערוב מאכלות אסורים בוודאי שאין מקום להקל

תשובה

החשש בהחלט במקום. היום הכנת מזון הינה תהליך מורכב ביותר, וכוללת שימוש בהרבה מרכיבים שאיננו מעלים על הדעת שנמצאים במזון שאנו אוכלים, ולכן אין לאכול גבינה שאין עליה עדות על כשרות.