גבולות הגיעה וצניעות

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 27/01/07 20:22 ח בשבט התשסז

שאלה

שלום,

שמי הוא דינה, אני רוצה לדעת מה גבולות הנגיעה אני יודעת מה זה שמירת נגיעה , אבל אני לא מבינה מה זה אומר לגבי לעמוד למשל ליד בן ולדבר איתו, כמה מרחק צריך להיות ולמשל לשבת באוטובום ליד בן האם זה מותר זה מאוד חשוןב לי שתענו בפרטים שאני אדע, לא כתבתי הרבה דוגמאות אבל אני מקוו שהבנתם מה אני רוצה לדעת.

תודה לילה טוב ושופע אור...

דינה

תשובה

שלום,

קודם כל אני רוצה לחזק אותך ברצון ללמוד ולדעת את חובותייך ההלכתיות, עד לפרטים.

לגופו של עניין: ראשית כל נציין את הדרך הפשוטה ביותר להגדיר את גבולות האיסור באופן כללי: לך אסור לגעת בבנים, ולבנים אסור לגעת בך. באשר לשתי המקרים עליהם דיברת:
• מרחק עמידה מבחור בזמן הדיבור – לא צריך להרחיק מעבר למרחק שאת מדברת עם כל אדם רגיל. בד"כ אנשים עומדים במרחק מסוים מבן שיחתם. אולם את צריכה להיזהר שלא להתקרב יותר מאשר המרחק בו את מדברת עם כל אחד אחר.
• ישיבה באוטובוס – הבעיה המתעוררת היא נגיעה ביניכם, בגלל הישיבה הקרובה יחסית שיש באוטובוס. מצד זה, אם את חושבת שיהיה בטעות, ללא כוונה איזה חיכוך בין הגוף שלך לגוף שלו, אם יש מקומות נוספים כדאי להימנע מכך. ואם מדובר בנסיעה ארוכה ואין עוד מקומות, אם תתאמצי תוכלי לשבת לידו ולהימנע מחיכוך שכזה.

כל טוב,

אריאל
צוות ישיבת "הר-עציון".

(המשיב אינו רב)