גבולות דיבור עם בנים.

חדשות כיפה חברים מקשיבים 06/12/06 20:33 טו בכסלו התשסז

שאלה

שלום. אנחנו עושות פעילות בכיתה על צניעות, בחרנו בנושא: צניעות-בינו לבינה, נשמח אם תוכלו לעזור לנו בכמה שאלות.

הנושא הספציפי שבחרנו הוא: גבולות הדיבור עם בנים. 1. האם מותר להתווכח עם בנים בענייני הלכות? ואם כן, באיזו דרך (אינטרנט, פנים מול פנים, וכו'..)? 2. האם מותר להתכתב עם בן בפורום לא על נושאים הלכתיים? וזהו, בכללי עד איזה גבולות אפשר, (בעניין דיבור בלבד) וזה דחוף. תודה רבה!!!!

תשובה

שלום לך,

כלל הברזל הוא שאסורים דיבורים שיוצרים קשר נפשי.

1. להתוכח פעם פעמיים זה בסדר, אבל דיונים רבים בהחלט מובילים לקשר נפשי ולכן אסורים. ויכוחים בפורומים פחות בעיתיים, לדעתי.

2. התכתבות דינה כדיבור, בין אם היא במכתבים, במיילים, בפורומים או בצ'טים.

יישר כח על הרצון לחזק את עניני הצניעות

טוביה
tsbias@actcom.co.il