שאל את הרב

גאולה וביאת המשיח

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 20/06/12 09:37 ל בסיון התשעב

שאלה

שלום לכבוד הרב

אני מאמינה באמונה שלמה כמו כל יהודי בגאולה וביאת המשיח כמו כן

אני מודעת לזה שאף אחד לא יודע ויכול לנבא את זמן הגאולה וביאת המשיח.

אז למה תמיד אומרים שאנחנו כבר בזמן הגאולה ואטוטו המשיח מגיע?

אומרים שניסן זה חודש הגאולה - אז כאשר עובר חודש ניסן ושום דבר מן הסתם לא קרה, למה עדיין מצפים לגאולה בהמשך השנה?

אומרים שהגאולה מתעכבת בגלל שאנחנו (העם היהודי) עוד לא מוכנים והאמת שאני לא רואה שיש התקדמות - אני אמנם אשמע מקטרגת אבל ככה אני רואה את הדברים:

העם היהודי מפולג ולא מקבל זרם אחר באופן מלא, לא נוהגים בכבוד אחד מול השני (מספיק לראות את התגובות שיש באתר הזה לכל מיני כתבות) , יש מלא אתאיסטים ויהודים שמנגחים לצערי ביהדות, יש התבוללות - פשוט כואב לי ומתסכל מאוד ואפילו קצת מייאש

ומכאן אני חוזרת לשאלה הראשונית שלי: איך לאור זה עדיין אומרים שאנחנו כבר בתוך תהליך גאולה, שאוטוטו המשיח מגיע כאשר אף אחד באמת לא יודע מתי זה יהיה...

שיהיה חודש טוב ובשורות טובות

תשובה

שלום וברכה

אני מוטרד בדיוק כמוך מהעובדה ש"תמיד אומרים שאנחנו כבר בזמן הגאולה ואטוטו המשיח מגיע". אפילו הרמב"ם, שניסח את חובת האמונה בביאת המשיח כאחד מי"ג עיקרי אמונה, לא אמר דבר כזה, ואין זה נכון כלל ועיקר שמישהו יודע דבר מה על המועד בו עתיד המשיח לבוא. על כן, את צודקת מאוד שטוב יהיה אם יפסיקו לדבר בשפה הזו, כדי שלא יימצאו אנשים בסופו של דבר בדאים ואומרים דברים שאינם אמת.
האמירה כי ניסן חודש הגאולה אינה אומרת כי המשיח אינו יכול לבוא במועד אחר. גאולה אינה אירוע חד פעמי, אלא היא תהליך מתמשך, ואנו אומרים כי בניסן יש אופק פתוח יותר לכך שהתהליך יצעד קדימה. אולם כאמור אין אנו יודעים דבר על מועד ביאת המשיח.
אנחנו גם לא יודעים האם המשיח מתעכב בגלל מעשינו, בגלל התוכנית האלוקית, או בגלל כל סיבה אחרת. לא זו בלבד, אלא שאת אמנם חשה שעם ישראל אינו מתקדם, אבל גם את זה אנחנו לא יודעים. אפשר שיש הרבה מאוד התקדמות, גם גלויה וגם נסתרת, אלא שאת לא מגדירה את זה כהתקדמות, אך העין האלוקית הצופייה היא זו שכן רואה את ההתקדמות הגלויה והנסתאת בדברים אלה.

מה אני אפוא מציע לעשות ?
לחזק את האמונה בדברים הנכונים, ולנקות אותה מהדברים הלא-נכונים. לחזק את האמונה בכך שיש סוף להיסטוריה, ויש גאולה ומשיח, ובסופו של דבר יתגלה כבוד ד' על העולם כולו, ועם ישראל ימלא את ייעודו בעולם "כי מציון תצא תורה ודבר ד' מירושלים". לנקות את האמונה מכל הדברים הלא-נכונים בה, כגון הידיעה מתי המשיח יבוא, וכגון היכולת לקרוא את מצבו של עם ישראל, וכגון הסיבות שהמשיח לא בא עד היום. את כל זה אנו לא יודעים, וטוב שננקה את הדברים האלה, ונשוב למלא את החובה שלנו בעולמו של הקב"ה: לקרב אותו עוד ועוד לקראת דמותו המלאה.


כל טוב ויישר כוח על הבירור

כתבות נוספות