גאווה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 28/04/09 22:55 ד באייר התשסט

שאלה

הרב,

איך בדיוק דואגים לתקן את מידת הגאווה??

*הרב קוק אומר שעצם העובדה שאדם מודע לזה שהוא מתגאה היאחלק מהרפואה/תיקון של המידה הזו, הבעיה היא שכשאני מתגאה אז אני חושבת על זה וזה גורם לי עוד יותר לגאווה (לפעמים..)....

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

ספר שלם צריך לכתוב על מה שאת מבקשת לברר, וגם על התובנה המעניינת כי עצם המאבק בגאווה מביא פעמים רבות לגאווה.
אני מבקש להציע בפנייך את אחד הצעדים הראשונים: בד בבד עם הבירור מהי בדיוק הגאווה האסורה, קבעי לך כי ההתמודדות לך תהיה בנקודות צומת והכרעה, לאמור: בשעה שאת תעמדי בפני בחירה בין שתי פעולות, כאשר אחת מביאה לך פאר והדר, והשניה היא האמיתית אלא שהיא אינה מטפחת את שחצנותך – שיהיו לך כלים לבחור בדרך השניה.
אדם נתקל בצמתים כאלה כמה פעמים ביום, וכשהוא מקבל הכרעות בדרך זו, היא צועד את הצעדים הראשונים שלו במאבק בגאווה המאוסה.
ואם תרגישי טוב בשל ההחלטות הטובות שלך – אין זו מידת הגאווה, אלא שמחה פנימית עזה על כך שהולכים בדרך הנכונה.

כל טוב ובהצלחה