בת שמדריכה בנים (ובנות..)

חדשות כיפה חברים מקשיבים 21/05/07 22:11 ד בסיון התשסז

שאלה

שלום רב!

רציתי לדעת מה בעצם הבעיה העיקרית בזה שבת תדריך בנים? פעם שמעתי שזו בעיה בגלל הקשר שעלול להיווצר בין הבת לבנים. אבל למה שיקרה משהו בין מדריכה שהיא גדולה בהרבה לבין החניכים הקטנים?

האם זה רק בגלל זה או שזה יותר קשור לענייני צניעות?

תודה רבה...

תשובה

שלום לך,
צדקת שכתבת שיש בעיה של יצירת קשר לא חיובי בין המדריכה לחניכים, אך בהפרש גילאים גדול יותר לכאורה אין חשש של יצירת קשר כזה. אז תהיה הצניעות שהזכרת הבעיה היותר גדולה.
השולחן ערוך כותב שיש לבנים להתרחק מבנות מאוד מאוד, וודאי שמדריכה לבנים אינה התרחקות גדולה ואף להיפך. אמנם אם מדובר על ילדים קטנים שעדיין לא מודעים למשיכה כלפי הצד השני הבעיה ההלכתית קטנה יותר, אך עדיין תהיה בעיה חינוכית. כיצד ניתן לחנך לקדושה וצניעות כאשר בפועל החניכים רואים שאין הדברים מתנהלים כך?
הכל תלוי בצורך השעה והעניין ויש לדון כל מקרה לגופו, אך הכלל הוא שמדריך צריך להדריך בנים ומדריכה צריכה להדריך בנות. כך נשמור על הסניף טהור יותר וקדוש יותר.

בברכה,
איתי.
itaituch@gmail.com