בת אולפנה נקראת דתיה?

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 21/01/07 09:32 ב בשבט התשסז

שאלה

בת אולפנה נקראת דתיה? הלבוש שלה ואיך שהיא מסתובבת עם בנים.. יש לה זכות לקרא לה דתיה?

כי אני רואה המון שאומרים שבת אולפנה=חילוניה.. מקווה שתבין את שאלתי תודה רבה

נ"ב.. צניעות על מה היא נמדדת יותר? על פנימיות או על חיצוניות.. להיתראות ויומנעים

תשובה

שלום לך.

נתחיל משאלתך השניה, כך תקבלי גם תשובה על הראשונה.
התנהגותו החיצוניות של האדם מעידה לרוב על פנימיותו וכאשר האדם במהותו הוא טוב, נעים להיות בחברתו. צניעות היא לא רק עניין של לבוש- שרוולים וסנטימטרים בחצאית או מכנסיים וכד'. זהו אמנם שלב ראשון ובסיסי, אך מי שלבושה על פי גדרי הצניעות ודיבורה והתנהגותה מטרתם למשוך תשומת לב-זהו דבר שיש לתקן בתחום הצניעות.
במידה ואנחנו מאמינים במשהו כדאי שנביא אותו לידי ביטוי,ואם אנחנו הולכים ע"פ דרכי ה' והמצוות שנתן לנו,ראוי שנחצין זאת ונתנהג כראוי, וכמצופה מאיתנו.
כאן אנו חוזרים לשאלה הראשונה-
לאף אחד אין זכות למדוד את "דתיותו" של אדם אחר, אך יש לו "את מה שעיניו רואות" ועל-פי זה הוא מתרשם, לטובה או לרעה...
המקום בו אנו לומדים/המסגרת בה אנו נמצאים אין בה מספיק שיוכל להעיד מי אנחנו- העניין תלוי בהתנהגותנו(כמו שציינת: לבוש, בנים, ואני מוסיף- קיום מצוות)
וכל אדם חייב להוכיח שהוא מראה כלפי חוץ את הדברים הקיימים בתוך נפשו פנימה (ודאי שכאן חייבים להזהר מצביעות ולא להצהיר על עצמי דברים שאינם נכונים לגביי).
לאור דברים אלו השתדלי לא להכניס אחרים למשוואות, ועבדי (וזו עבודה קשה...) ליצור תדמית נכונה של קידוש ה' במעשייך, כך שאף אחד לא יצטרך או יוכל לומר דבר מה שלילי על פי מראה עיניו.

"כי האדם יראה לעיניים וה' יראה ללבב"
בהצלחה-
אריאל.פ.