בתולת ים

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 15/08/09 21:20 כה באב התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב,

עקב העיינין הזה עם הבתולת ים בקרית ים, הבנתי שבגמרא אומרים על זה משו, הרב יכול להרחיב בנושא?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום
בגמרא בכורות דך ח' מזכיר רש"י שיש דגים כגון דולפינים שפרים ורבים מבני אדם, אך בודאי שהעיקר כמו שאר המפרשים שפרים ורבים כבני אדם באותו אופן אך לא בהדדיות, גם במדרש מצאנו התיחסות לסירונית שהוא חצי אדם חצי דג, אך זו התייחסות תיאורטית ולאו דווקא מתוך אמונה שדבר זה קיים אלא התייחסות היפוטתית בלבד, לסיכום, ברור שאין דבר כזה בתולות ים, אבל מי יודע, המדענים בסוף ייצרו, ואז הרווחנו שחז"ל התייחסו לכך.
ברכה והצלחה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן