בשר וחלב

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 30/08/07 15:30 טז באלול התשסז

שאלה

שלום הרב!

רציתי לשאול כמה שאלות ... אני ספרדי אם יש חילוקים...

1. אם עכשיו אני אוכל מאכל חלבי...ואחרי זה אני רוצה לאכול אבטיח עם מזלג בשרי זה אפשרי?

2. יש לנו מחבת שמטגנים עליו בשרי .. אם מכינים עליו חביתה נגיד כמה שעות אחרי (אחרי ששטפו את המחבת) מה דינה של החביתה? בשרי? או פרווה? מותר ישר לאכול מאכל חלבי? תודה

תשובה

לשואל שלום רב.
1. מותר. אכילת אבטיח עם מזלג בשרי אינה הופכת אותו לבשרי ואין בכך שום בעיה.
2. מחבת שטיגנו בה בשר באותו יום (וניקו אותה היטב) נקראת "בן יומו". אם טיגנו בה אח"כ חביתה בטעות, לפי הספרדים אין שום בעיה לאכול אותה עם גבינה. לפי האשכנזים לא אוכלים אותה עם גבינה באותה צלחת, אבל מותר לאכול אותו בארוחה חלבית, לפני או אחרי שאוכל חלבי. וכן אם כבר התערבב לו בטעות עם חלב, מותר לאכול.