בשר וחלב

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 18/02/07 17:14 ל בשבט התשסז

שאלה

יש לי כלי פלסטיק פרווה, שאני מחממת בו אוכל פרווה שבושל בסיר בשרי (נקי, אני כמעט לא מבשלת בשר - רק לעתים רחוקות מאד), במיקרוגל בשרי. האם הכלי נחשב בשרי גם כן?

שאלה נוספת: המיקרוגל שלנו בשרי, האם יש דרך כלשהי שמותרת *לכתחילה* לחמם בו משהו חלבי או משהו פרווה שייאכל עם אוכל חלבי (כמו קרם שוקולד פרווה שאשים על עוגה חלבית)?

תשובה

ב"ה

שלום.

1)לא.
2)יש פוסקים שמתירים אבל אם מעוניינת בלכתחילה אז אין דרך אחרת למעט הכשרת המיקרו בין בשרי לחלבי.

בתאבון,

עוזיאל אליהו,
.