בשר וחלב .

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 29/09/07 00:59 יז בתשרי התשסח

שאלה

שלום לך כבוד הרב.!

ובכן שאלתי ..

בזמן האחרון החלטתי להפקיד מאוד על כשרות שבן חלב לבשר !.. עכשיו מה הבעיה - המשפחה ..

אחותי למשל לא שומרת כמעט בכלל ואולי רק לפעמים בן בשר לחלב וזה ממש מרגיז אותי

דיברתי איתה כמה פעמים והיא לא מוכנה להקשיב .

זה לא שהיא נגד הדת , היא שומרת מצוות ומסורת .

אשמח אם תתן לי עצה בקשר לבעיה .

תודה.

תשובה

בע"ה
אני מבין שמדובר על שמוש באותם הכלים כך שמה שהיא לא מקפידה זה פוגע בהקפדה שלך.
דברי איתה על כמה שהדבר חשולך, אני מניח שהיא עושה זאת לא מרוטע לב אלא מחוסר תשומת לב, אז תעזרי לה, תסמני יותר בולט את הכלים השונים, תדאגי שלא יישארו כלים בכיור אלא הם יהיו כל הזמן במגירוןת ובארונות נפרדים, ואולי אפילו תציעי ששטיפת כלים רק את תעשי כדי למנוע ערבוב אח"כ. בקיצור תראי לה שזה באמת חשוב לך, ואני בטוח שהיא תשמח ג"כ לעזור.