בשר וחלב ביחד- בשוגג

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 03/02/12 12:04 י בשבט התשעב

שאלה

בס"ד

אכלתי בשר ואח"כ חברה שלי הוציאה קורנפלקס ואכלנו,

(היה לי טעים אם זה משנה..) אחרי שסיימנו לאכול שאלתי כזה אם זה חלבי והיא אמרה שנראה לה שלא אבל היא לא בטוחה..לי היה ברור בהתחלה שזה פרווה ולכן אכלתי,אבל אח"כ זה באמת טעם לי קצת חלבי..שתיתי אח"כ הרבה מים והצטערתי על זה מאוד,מה עושים במקרה כזה? (וגם נהניתי מהקורנפלקס אז בכלל..)

שבת שלום!!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לא הבנתי האם באמת הקונפלקס היה חלבי או שעדיין אינך יודעת.
בן כך ובן כך, הדבר היחיד שאפשר לעשות זה ללמוד לקח לא לאכול שום דבר לפני שבודקים מה הוא, כשר או לא, חלבי בשרי או פרווה.
ואם אכן יסתבר שהקורנפקס היה חלבי, ואכן הצטערת על כך ולעתיד תבדקי את כל מה שאת אוכלת. הרי את עשית על כך תשובה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן