בשר בטעות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 12/08/05 18:20 ז באב התשסה

שאלה

לכבוד הרב!

היום אכלתי בטעות בשר, ידעתי שאסור בשבוע

הזה לאכול בשר ולא אכלתי, אך היום (ז' באב)

אכלתי באותו זמן שכחתי שאסור לאכול, אחרי אחרי כמה דקות נזכרתי, ולא אכלתי עוד.

אני רוצה לכפר על זה שאכלתי כי שכחתי שאסור,

איך אני יכולה לכפר על זה?

תודה, וצום קל!

תשובה

ב"ה

שלום.

תוכל לכפר על זה אם תיטב ללמוד את ההלכות הקשורות לשלושת השבועות ותדע אותם על בוריים וכן תלמד עד כמה שאתה יכול ומסוגל על היסטורית אותם הימים שקדמו לחורבן הבית ועל מה ולמה קרה לנו כך ותנסה למצוא את הדרכים שבהם אתה יכול לשפר ולקדם את עם ישראל כאן ועכשיו לקראת בניין מחודש של בית המקדש. ו"לא עליך המלאכה לגמור" ואם אתה תעשה את הצעד ואני יעשה את הצעד והוא יעשה את הצעד אז "אני ואתה והוא נתקן את העולם" .

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.