בשביל מה ה' צריך אותנו?!

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 18/11/07 17:27 ח בכסלו התשסח

שאלה

שלום רב ותודה רבה למשיב!

אני לא מבינה מדוע הקב"ה ברא אותנו כדי שנעבוד אותו?! בשביל מה הוא צריך אותנו ? כדי שנתפלל אליו ? כדי שנעבוד אותו? בשביל מה ! הוא ברא את כל העולם הזה כי זה כל מה שהוא רוצה?! אני באמת לא מבינה למה הוא ברא אותנו .. בשביל מה כל העולם הזה?!

סליחה שהשאלה נשמעת ככה פשוט זה עלה במוחי

תודה...

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב,
השאלה הינה יסודית וטובה. המתח הזה בין ההבנה שלנו את ה' לבין מציאותו יתברך בפועל לא תוכל לבוא על סיפוקה. לעולם לא נוכל להבין את עצמותו של ה' , נוכל רק לראות את הנהגותיו.
לכן, כותב הרמח"ל שנוכל להבין כי ה' שהוא מקור הטוב רוצה להיטב לברואיו, וגם א בעולם הנוכחי, נראה פעמים כי יש הרבה רע, אין זה נכון, כיון שהטוב נמצא גם בתהליכים הנראים על פניהם רעים. וכל העולם מתקדם לקראת הגאולה, והתיקון לטוב.
בסופו של תהליך השכר יבוא וכל השכר עתיד להיגלות, והתכלית היא להתענג על ה'.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת ההסדר "בינות" רעננה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן