בר מצוה

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 12/02/12 14:14 יט בשבט התשעב

שאלה

שלום

בני נולד ב ל"ב מעומר (שעה לפני השקיעה )

אנחנו מעונינים לערוך לו סעודת בר המצוה ב ל"ב (יום רביעי ) לפני השקיעה וכך המסיבה עצמה תכנס לל"ג בעומר

שאלות

1. האם ניתן לשמוע מוזיקה גם שעתיים לפי השקיעה ?

2. מה החשיבות לעריכת סעודת המצווה דווקא ביום ההולדת (כלומר בל"ב בעומר ) , ?

3. מה לגבי תספורות לחתן הבר מצווה ולבני משפחתו ?

תודה מראש

טלי

תשובה

שלום
מותר לערוך חגיגת בר מצווה שנערכת באותו היום שבו הבן הגיע למצוות, מפני שזו שמחה של מצווה. וכן לגבי הזמנת נגנים, במקום שרגילים תמיד להזמינם לסעודות מצווה אלה, מותר להזמינם גם בימי האבלות שבספירת העומר. ואף שיש מחמירים בזה, כיוון שמדובר בספק הנוגע למנהג אבלות, הלכה כדברי המקלים.

חתן בר המצווה יכול להסתפר והאב יכול לסמוך על דעות המקלים סוברים, שיש הבדל יסודי בין תספורת לגילוח. בתספורת יש חגיגיות, וכפי שמקובל שאנשים מסתפרים לקראת חגים ואירועים חגיגיים. ואילו הגילוח בימינו הוא מעשה שגרתי, הנעשה כל יום או כל כמה ימים, ומגמתו להסיר את הזיפים המכערים את פניהם של הרגילים להתגלח בכל יום, ולא עליו חל המנהג שלא להסתפר.

ולהלן הרחבה ומקור התשובה מספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א ועיינו בספר באתר ישיבה
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=133