ברכת שהחיינו במפגש עם חבר

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 02/01/08 22:49 כד בטבת התשסח

שאלה

בס"ד

בעקבות האניטרנט והמסרים המהירים, יש לי חבר שבקושי יוצא לי לפגוש אותו, אבל הרבה פעמים אני מתכתב איתו (או מעט פעמים מדבר בטלפון).

כשאפגוש אותו, האם עלי לברך משהו? (שהחיינו??) או שזה נחשב שנפגשנו? וזה שדיברתי איתו בטלפון זה כמו להתכתב או להפגש?

תודה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואל שלום רב.
ברכת שהחיינו מברכים על השמחה שבראיית החבר אחרי שחדש לא ראה אותו. ברכה זאת אפשר לברך, גם אם דבר איתו בטלפון. אמנם בפועל, לא נוהגים לברך ברכה זאת, (או לברכה בלי שם ומלכות), כיון שבימינו בגלל אמצעי הקשר הטלפוני ואחרים, ההתרגשות והשמחה מראיית חבר אינה כבעבר. בעבר, כשלא ראית את חברך זמן רב, לא ידעת מה מצבו, ולא יכולת לתקשר איתו. לכן ההתרגשות היתה גדולה. כיום אנו בד"כ פחות מתרגשים. וזה קצת דומה למה שמופיע בהלכה, שאם גרים באותה עיר, גם אם לא ראה אותו הרבה זמן, לא מברך. והיום במדינה כולה (ואולי אף יותר מזה) נחשבים כעיר קטנה. אבל אם אדם מתרגש ושמח מראיית חברו, הוא יכול לברך וכך ראוי.
בברכה
אפי קיציס

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן