ברכת פיצה וקורנפלקס

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 02/01/06 15:48 ב בטבת התשסו

שאלה

אחרי שקראתי שאלה של מישהו על פיצה, צצו לי שאלות:

1.אמרו לי שאם אוכלים רק משולש אחד של פיצה אפשר לומר בסוף על המחיה(בלי ליטול ידיים לפני)..וזה בעצם מה שאני עושה..איך צריך לנהוג?

2. אמרו לי שקורנפלקס תלמה- מברכים שהכל ובורא נפשות. האם זה נכון?

תוודה רבה ויומצוין!!

תשובה

ב"ה
שלום רב

הברכה על הפיצה אינה תלויה בכמות האכילה , אלא בסוג הבצק של הפיצה .

בצק שנילוש במים בלבד ברכתו "המוציא" גם על משולש אחד , ובצק שנילוש בחלב או מי פירות [וחשים זאת בטעם הבצק] ברכתו מזונות אלא א"כ קובע עליה סעודה [כשתי מנות]

ברכת קורנפלקס תלויה באם הוא נעשה מקמח תירס שאז ברכתו שהכל , ואם הוא נעשה מתירס שלם ברכתו אדמה .

אם אני זוכר נכון קורנפלקס תלמה עשוי מקמח תירס אך צריך לבדוק זאת על האריזה .

בברכה ובתאבון
יזהר אשור
צוות ישיבת הר ברכה