ברכת כהנים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/09/10 11:00 כח באלול התשע

שאלה

שלום רב לרב!

כידוע לפני שכהן מתחיל ברכת כהנים הוא עונה עם הקהל ''מודים דרבנן'' לאחר מכן אומר בלחש ''יהי רצון מלפניך....'' ובסיום ''רבון כל העולמים...'' גם כן בלחש(כל כהן שעושה זאת יודע)הבעיה היא שאני לא מצליח לשנן דברים אלה וללמוד אותם בעל פה ובכל זאת אני עושה ברכת כהנים אז השאלה שלי היא כזו האם מותר לעלות ולקיים המיצווה גם בלי לדעת את כל הדברים בעל פה ושאלה שניה האם אני יכול לכתוב את זה על פתק ולקרא כאשר גם ככה אני מכוסה בטלית ולא רואים שאני קורא את זה מפתק אשמח לקבל תשובה בהקדם לפני יום הכיפורים בתודה מראש!

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. אפשר גם ללא אמירת היהי רצון או את רבון העולמים. אבל כדאי להזכיר את עיקר התפילה שהכהן עשה את רצונו של הקב"ה ופונה לקב"ה שישקיף לטובה על עם ישראל, אין נוסח מחייב.
ב. זה מקובל מאד, ויש בתי כנסיות שבהם ליד מקום הכהנים יש את התפילות הללו מודפסות.

כתיבה וחתימה טובה
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון