ברכת כהנים

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 22/08/07 00:54 ח באלול התשסז

שאלה

שלום

למה אסור להסתכל על הכהנים בזמן ברכת כהנים?

אם הסתכלתי אז מה קרה?

האם יש איסור מוחלט על הסתכלות על הכהנים בזמן הברכה?(לאורך כל הברכה)

תשובה

הסיבה היא כיון שיש ששכינה שורה על ידי הכהנים בזמן הברכה, ואנחנו לא מסתכלים בשכינה, (למרות שרוב בני האדם בכלל לא יודעים להבחין בשכינה)מפני הכבוד.
אם מישהו הסתכל - לא קרה שום דבר, שכן מן הסתם לא ראית שום דבר שונה מהרגיל!
בקהילות שונות נהגו לכסות את הראש בטלית כדי שלא להביט בכהנים, והיום גם נוהגים שהכהנים מכסים את ראשם וידיהם בטלית כדי שלא ייראו.
באמת, אם הכהנים מכסים את ידיהם, לכאורה אין צורך להימנע מלהביט בהם .