ברכת המפיל לתינוקת

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 11/01/07 22:32 כא בטבת התשסז

שאלה

בלילה, לפני שאני הולכת לישון, אני אומרת עם ביתי התינוקת (שכבר ישנה) את ק"ש, ואז כשאני הולכת לישון (בדר"כ דקות ספורות לאחר מכן) אני קוראת ק"ש לעצמי, וכשאני מברכת ברכת המפיל אני מתכוונת על שתינו. (אני משתדלת להגיד את הברכה בכוונה רבה..) השאלה שלי היא האם אני צריכה (והאם זה בכלל מותר) לברך את הברכה בלשון רבים?

תודה רבה לרב!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב,
אין לשנות ממטבע שטבעו חכמים בברכות, ולמרות ששינוי מיחיד לרבים איננו שינוי מהותי, עדיף שלא לשנות. די בברכה שאת אומרת בלשון יחיד ומתכוונת גם על ביתך, כדי שהברכה תחול על שתיכן.

בברכה (ולילה טוב),
רונן לוביץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן