ברכת המזון

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 07/11/07 10:46 כו בחשון התשסח

שאלה

שלום לרב!

לאחרונה,ממש קשה לי לברך ברכת המזון בכוונה ולכן אני אפילו מעדיפה לא לאכול לחם בכוונה כי אחרי זה אני יודעת שאני פשוט לא אצליח להתרכז..אני מצליחה להתכוון בתפילה ובשאר אבל בברכת המזון ממש קשה לי,מצד שני ברגע שאני לא מברכת פשוט רע לי,כאילו משהו לא שלם,חסר..

איני יודעת מה לעשות,זה ממש מדכא אותי.

תודה.

תשובה

שלום רב,
אמנם, שמעתי על רב גדול שהפסיק לאכול לחם באמצע השבוע בגלל בעיות בכוונה בברכה, וניתן לאמץ רעיון זה, אולם, אם תצליחי לכוון היטב בברכות עצמן, הרי שהתוספות המאוחרות בברכה,אינן כה חשובות.
לא נורא אם את לא אוכלת לחם, זה לא מזיק ואפילו מועיל.. לדיאטה.
עוד עצה המועילה היא לברך בקול, זה מסייע לריכוז ולכוונה.
חבל להיות בדכאון בגלל זה.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת ההסדר "בינות" רעננה.