ברכת המזון

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 29/01/07 17:52 י בשבט התשסז

שאלה

כמה פרוסות זה כזית, לעניין ברכת המזון (בלחם פרוס סטנדרטי) שמעתי שאמור להיכנס לקופסת גפרורים, ולפי זה הכמות מזערית? לברכת המזון, אמרו לי שצריך לאכול כזית במהירות מסוימת - ?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בעזה"י

שלום,

פרוסת לחם סטנדרטית אחת היא בערך כזית.

המדד של קופסת גפרורים הוא נכון- אבל מכיוון שלמאפים שונים יש אוריריות שונה צריך תאורטית למעוך ולרכז ואז למדוד (לא לנסות בפועל- זה רק אומדן).

כלומר אם אכלתי עוגה מאד אורירית וחתיכה גדולה צריך לדמיין שלו הייתי מועך אותו שתהיה מרוכזת יותר- אם החתיכה הייתה בגודל של קופסת גפרורים זה כזית ומברכים ברכה אחרונה בהתאם.

לספרדים אגב, רוב הפוסקים מכוונים לפי משקל של 28 גרם- מעל זה- כזית.

בעקרון יש עניין של אכילת כזית תוך כדי "זמן אכילת פרס" שהפוסקים חלוקים כמה זמן זה (בין 3 דקות ל12 ויותר...) בפועל לפי רוב פוסקים אם אדם יושב ואוכל ברצף בלי הפסקות גדולות מדי- בין לחם ובין מזונות יברך ברכה אחרונה.

בברכה,
אור
צוות ישיבת צפת

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן