ברכת המזון בשבת

חדשות כיפה הרב דוד לוי 11/01/12 14:16 טז בטבת התשעב

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב!

שמעתי מהרב בבית הכנסת שלי שביום שבת צריך להגיד בברכת המזון במקום "למנצח בנגינות מזמור שיר"- "מזמור שיר ליום השבת". הוא טען ש"למנצח" זה של יום חול ובשבת צריך להגיד "מזמור שיר ליום השבת". לא מצאתי על כך אף הסבר באינטרנט, האם זה נכון?

תודה מראש על התשובה

תשובה

שלום לך

אל תחפש הסברים באינטרנט - הן מבלבלים ובד"כ גם לא ידוע לנו מי הכותב ומה אחריותו.

במקרה שלך היה ראוי שתשאל את רב בית הכנסת.

בכל אופן יש בקרב הספרדים כאלו המוסיפים לפני ברכת המזון 'מזמור שיר ליום השבת' בנוסף ל'למנצח' ויש המחליפים שאינם אומרים למנצח ויש כאלו שאינם אומרים לא את זה ולא את זה. - תנהג כפי רצונך

בברכה דוד לוי 098987548