ברכת הלבנה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 16/01/06 12:31 טז בטבת התשסו

שאלה

מתי צריך לברך ברכת הלבנה (אני ספרדי)?

תשובה

ב"ה

שלום.

נפסקה ההלכה בשולחן ערוך (או"ח) סימן תכו סעיף ב "אין מברכים עד שיעברו שבעה ימים". והכוונה ששיעברו 7 ימים מלאים והטעם הוא על פי הקבלה .ומנהג האשכנזים לברך לאחר שיעברו שלושה ימים.
ןלכן גם אם יש לך מניין לברך ברכת הלבנה אחר שלושה ימים ואולי לא יהיה לך מניין לאחר שבעה ימים אתה יכול לברך ברכת הלבנה ביחיד ובלבד שיעברו שבעה ימים.

בברכה,

עוזיאל

אגב, הרב חיים פלאג'י בספרו "רוח חיים " כתב שיש סגולה לרווקים להקפיד לומר ברכת הלבנה בכוונה ובציבור" וזה רק כסגולה ואינו פותר מלחפש ...

.