ברכת הלבנה לבנות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 08/10/09 17:27 כ בתשרי התשע

שאלה

שמעתי דעות שלפיהן אסור לנשים להגיד ברכת הלבנה. האם זה אסור או שנשים פטורות מזה? והאם יש הבדל בין ספרדים לאשכנזים?

ואם אכן יש דעות האוסרות- מדוע?

תודה רבה ויום טוב!

תשובה

שלום

הלכתית תאורתית-
נשים אינן חיבות בקידוש לבנה, שכן זו מצווה שהזמן גרמא (מדרבנן). אך מותר להן (לגבי ברכה עם שם ומלכות- ישנה מחלוקת ראשונים ידועה אם מברכים על מנהג, ראשוני אשכנז פסקו שכן, ולכן אשה תברך, והרבה מהפוסקים הספרדים אסרו, ולכן לא תברך).

סגולית ולמעשה-
השל"ה כתב שיש עניין שנשים לא יאמרו קידוש לבנה, משום שהן פגמו בשלמות כנסת ישראל הנמשלת ללבנה בחטא הנחש. אלה דברים פנימיים, אך מכאן המנהג להמנע.

לכן אין לשנות מנהג קדמון שנפוץ בכל העדות שנשים נמנעות מכך.

כל טוב