ברכת הלבנה וברכת האילנות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 10/04/03 18:22 ח בניסן התשסג

שאלה

שלום לכבוד הרב

ברכת הלבנה - מדוע על פי הקבלה אין לברך את הברכה לפני ז' לחודש? כמדומני שמדינא דגמרא אין איסור לברך קודם לכן מג' לחודש?

ברכת האילנות - מדוע על פי הקבלה אין לברך את הברכה בשבת?

תודה לכבוד הרב ופסח כשר ושמח לו ולב"ב שיח'

תשובה

בס"ד

לגבי הלבנה קרא את הפסוק:

"והיה אור הלבנה כאור החמה ואור החמה יהיה שבעתים כאור שבעת הימים ביום חבוש ה' את שבר עמו ומחץ מכתו ירפא"

ולכן אומרים שבע פעמים את הפסוק לב טהור ברא לי אלוקים.

וכתב בן איש חי - הלכות שנה שניה - פרשת ויקרא "אין מקדשין הלבנה עד אחר שבעה שלמים שם כנגד שבעה ספירות כחב"ת חג"ת"

וברכת האילנות לא מברכים בשבת כיון שהיא עושה בירורים וזה לא מתאים לשבת.