ברכת החמה

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 06/04/09 17:22 יב בניסן התשסט

שאלה

שלום!

מה היא "ברכת החמה"?

האם זה הטקסט של הברכה: "ברוך אתה ה', אלקינו, מלך העולם, עושה מעשה בראשית", או שיש המשך?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב,
נוסח הברכה הוא כמו שציינת. אולם, במשך הדורות הוסיפו פרקי תהילים או אמירת אדון עולם וכדומה על מנת שתהייה משמעות נוספת לטכס עצמו שהרי ברוב עם הדרת מלך. כמו כן, נהגו לומר עלינו לשבח כדי להראות שאנו מאמינים בקב"ה ולא בחמה. הוא הבורא ולו עלינו לשבח.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת ההסדר "בינות" רעננה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן