ברכת הגומל

חדשות כיפה הרב דוד לוי 09/07/15 00:18 כב בתמוז התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב,

לפני כשנתיים בערך אחותי עברה תאונת דרכים, וברוך ה׳ יצאה מזה בשלום.

הסברתי לה שמיכון שקרה לה נס גדול, ויצאה מכל הסיפור בשלום היא צריכה לברך ברכת הגומל בבית הכנסת.

אך היא מתביישת לומר את הברכה לפני כולם..

השאלה היא כזאת האם אפשר לברך את הברכה בבית?

או שמא חייב לומר את הברכה בבית הכנסת מול כולם?

אשמח אם תענה לי על השאלה

בתודה מראש,

א

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך

הבושה של אחותך היא דבר טוב ונכון
מסיבה זו הרבה פוסקים פטרו נשים מברכת הגומל.

לאחותך כמה אפשרויות
1. לוותר על ברכת הגומל מטעמי צניעות - בהחלט מותר.
2. ניתן להודות לקב"ה ולכוון על כך בברכות השחר בברכות "גומל חסדים טובים לעמו ישראל".
3. ניתן להמצא בבית כנסת כאשר אחד האנשים האחרים גבר או אשה מברכים הגומל ולכוון לצאת ידי חובה בעניית אמן לברכה שלהם.
מומלץ ליידע אותו או אותה שמישהי בבית הכנסת מתכוונת לצאת ידי חובה בברכתו - הוא לא צריך לדעת מי זו.
בהחלט ניתן לפנות לאשה אחרי לידה וכד' (לעיתים קרובות בסעודת ברית וכד')
4. לברך בבית בנוכחות מנין גברים או שהתאסף לצורך כך או במקרה כמו מפגש משפחתי וכד'

בציפיה לישועה דוד לוי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן