ברכת הגומל לאישה אחרי תאונה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/02/16 19:40 יב באדר א'

שאלה

שלום,

עברתי היום תאונת דרכים, לא קרה לי כלום ב"ה, רק האוטו ניזוק מעט.

(הבנתי שיש הבדלים בין ספרדים לאשכנזים ומתי אומרים שם השם ומתי לא)

השאלה שלי היא מה לגבי ברכת הגומל לאישה?

האם יש חיוב להגיע אל בית הכנסת ולומר ברכה בקול מול עשרה גברים או שיש אופציה לעשות זאת בבית עם מספר מסוים של גברים?

אודה מראש על התשובה,

המשך שבוע טוב!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אינני יודע את המעשה שהיה, אבל אני יוצא מתוך נקודת הנחה שהיה סכנת נפשות וניצול אדם מהסכנה ועל כן שאלתך לעניין ברכת הגומל.
אין חובה לבוא לבית הכנסת, אבל יש חובה שיהיו עשרה שומעים "בקהל עם", צריך להודות לקב"ה בריבוי אנשים כדי לפרסם את הנס הגדול שהקב"ה עשה עם בריותיו ולתת לקב"ה שבח והודאה. על כן אם את נמצאת באיזה אירוע או עבודה וכו' ויש עשרה אפשר לברך.

יודו לד' חסדו ונפלאותיו לבני אדם

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן