ברכת האילנות בל' ניסן ראש חודש אייר

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 04/05/11 14:34 ל בניסן התשעא

שאלה

שאלה דחופה ביותר!

האם ניתן עדיין לברך ברכת האילנות היום בשם ובמלכות ל' ניסן התשע"א

או שמא היום נחשב כראש חודש אייר?

תשובה

שלום
מי שלא הספיק לראות את האילנות בפריחתם, וראה אותם לאחר שפירותיהם התחילו לגדול, לא יברך עליהם. אמנם אם פירותיהם קטנטנים ובקושי ניכרים, עוד אפשר לברך עליהם בדיעבד (ע' מ"ב רכו, ד; ברכ"ה ח"ד ד, 121).
ואף שאמרו חכמים שזמן הברכה בימי ניסן, זה מפני שאז האילנות רגילים לפרוח, אבל מצד הדין, אפשר לומר את הברכה גם לפני כן או אחרי כן. ולכן למעשה, מי שלא הספיק לומר את הברכה בחודש ניסן, לדעת רוב הפוסקים יכול להשלימה בחודש אייר (ע' יחו"ד א, א).

ולהלן הרחבה ומקור התשובה מספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א ועיינו בספר באתר ישיבה http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=1004