ברכות

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 14/08/12 15:22 כו באב התשעב

שאלה

שלום!

יש לי כמה שאלות הלכתיות:

1- כאשר אני קמה באמצע הלילה להתפנות האם צריך ליטול ידיים לפני (כי הרי אסור ללכת 4 אמות ללא נטילת ידיים) ואחרי? והאם צריך לברך אשר יצר או לחכות לבוקר? אם צריך לחכות לבוקר אז מה לעשות במקרה ואני רוצה לשתות באמצע הלילה?

2- האם מותר לקרוא (סתם ספר וגם\או ספרי מוסר וכדומה) לאחר קריאת שמע על המיטה?

3- בשתיית מים כל כמה זמן אני צריכה לברך על המים שאני שותה? אני כל כמה זמן שותה מים, הולכת חוזרת וגם שותה מים. האם כל פעם צריך לברך מחדש?

תשובה

1.את נוטלת אחרי בלבד ומברכת אשר יצר.(במקום שיש גג ניתן ללכת ד' אות בלי נטילת ידיים)
2. לא, צריך לישון מיד. אם יודע שאינו עייף יקרא עד שיתעייף ואז יאמר ק"ש על המיטה
3.לא, כיוון שאת יודעת שזה כך את מברכת בפעם הראשונה ודי.

כדאי מאוד לא לשאול בבת אחת כמה שאלות...ככה יש סיכוי לתשובה יותר מהירה.