ברכות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 08/01/12 19:02 יג בטבת התשעב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום!

לפעמים קורה שאני מברכת למשל מזונות ושוכחת לברך ברכה אחרונה ואח"כ נוטלת ידיים. אז אני נזכרת ששכחתי לברך על המחיה, מה עושים? מברכים ואז הנטילת ידיים הייתה לבטלה? אוכלים לחם ומברכים ברכת המזון?

תודה מראש ויום נעים.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אדם שאכל מזונות ולאחר מכן נוטל ידים לסעודה יברך המוציא ולאחר מכן יאכל מזונות תוך כדי הסעודה ויכוון בברכת המזון לפטור גם את המזונות שאכל לפני נטילת ידים. אבל לכתחילה עדיף לברך על המזונות קודם הנטילה. כשאדם עושה קידוש ואוכל מזונות יש מקילים לא לברך ברכה אחרונה אלא להסתמך על ברכת המזון.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון