ברכות

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 02/09/08 21:53 ב באלול התשסח

שאלה

בס"ד

שלום,

האם כאשר אוכלים מעט ממאכל שברכתו מזונות ומעט ממאכל שברכתו שהכל, וכשמצרפים אותם יחד הם שווים ליותר מכזית (אך בנפרד כל אחד מהם הוא פחות ממנו), צריך לברך ברכה אחרונה? ואם כן, מה לברך?

והאם ההלכה הזאת נכונה רק לגבי מאכלים עם ברכות שונות, או גם לגבי שני מאכלים שברכתם זהה, לזוגמא בשר וביצים שברכתם "שהכל"?

תודה רבה.

תשובה

אם ביחד זה מצטרף לכזית מברכים ברכה אחרונה - במקרה הזה - "על המחיה" כיון שהיה פה גם ממיני דגן.
בודאי שאם על שני הדברים מברכים "בורא נפשות" זו תהיה הברכה שנברך בסוף האכילה של שניהם ביחד.