ברכות על עוגה וגלידה

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 28/07/07 23:55 יג באב התשסז

שאלה

בס"ד

שבוע טוב לרב

שתי שאלות בבקשה

עוגת גבינה אשר הבסיס שלה פירורי ביסקויט מה ברכתה מזונות או שהכול ומה ברכה אחרונה?

שאלה שניה

מה מברכים על גלידה טילון?

בברכה

תשובה

לשואל שלום רב.
הכלל הוא האם פירורי הביסקויט בא לתת טעם או להשביע, שאז ברכתו מזונות, או שהוא בא לתת יציבות ולהוות בסיס בלבד. לכן בקרמבו למשל, אם אוכל הכל יחד ולא מפריד אותם, מברך שהכל, כיון שהבסקויט טפל לקרם. וכך גביע גלידה, עיקר מטרתו כגביע לגלידה, שלא ינזול ולא יטפטף וכו'. לכן מברכים על הכל יחד שהכל. ולגבי העוגה, צריך לרטות מה מטרת פירורי הבסקויט. אם מטרתם רק לתת בסיס ומסגרת לעוגה, ברכתה שהכל. ואם מטרתה לתת טעם נוסף לעוגה או להשביע, ברכתה מזונות.
בברכה
אפי קיציס