ברכות ושאלה על תיקון חצות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 13/03/08 07:42 ו באדר ב'

שאלה

כבוד הרב,שלום וברכה.

בבקשה, ענה לי על 2 שאלות:

אם אכלתי מזונות, ולאחר מכן אכלתי ירקות\שהכל, וברכתי על שניהם ברכה ראשונה- מה אני צריך לברך כברכה אחרונה?

והשאלה השניה- לתיקון חצות צריך דווקא להתעורר מהשינה ואז להגיד אותו, או שאפשר להגיד אותו לפני שהולכים לישון פשוט?

תודה רבה.

תשובה

ב"ה

שלום.

1) אם אכלת עוגות או פירות משבעת המינים בכמות של יותר מ 27 גרם בתוך 4 דקות אז אתה צריך לברך ברכה מעין שלוש "על המחיה.." ואם אח"כ אכלת גם ירקות או שתית מים וכדומה אז אתה צריך לברך בנוסף גם "בורא נפשות".

2)צריך להגיד אותו מבחינת הזמן מחצות. ולא משנה אם ישנת לפני כן או לא.

"בטוב תלין וברחמים תקיץ"

עוזיאל אליהו,