ברכות השחר-מה הסדר??

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 29/07/18 16:28 יז באב התשעח

שאלה

רציתי לדעת מה הסדר של ברכות השחר,כשקמים בבוקר ישר מהמיטה מה צריך להגיד?? מה צריך להגיד לפני שהולכים לבית הכנסת?? האם מותר להגיד את ברכות השחר במשך ההליכה לבית הכנסת??

תודה רבה ויישר כוח המשיכו לעשות חייל!!!

תשובה

שלום

כשקמים בבוקר יש ליטול ידיים ועל כן ברכת נטילת ידיים צריכה להיות מיד אח"כ כמו"כ ברכת אשר יצר צריכה להאמר מיד עם היציאה מהשרותים (אם כי ניתן לאומרה גם בבית הכנסת ואפילו אם לא היה בשירותים) לגבי שאר הברכות ניתן לאומרם בבית או בבית הכנסת (אם כי יש הסוברים שיש עניין להצמיד את ברכת א-לוקי נשמה לאשר יצר)

ניתן לומר את ברכות השחר בדרך לבית הכנסת אולם שים לב שזה לא פוגע בכוונה.

לגבי הסדר יש לומר ע"פ הסדר שכתוב בסידורים.

כל טוב

אמיתי