ברכות השחר כשמישהו ישן

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 23/11/06 09:16 ב בכסלו התשסז

שאלה

ב"ה

שלום לכבוד הרב מאיר צוקרמן,

האם מותר לי לומר ברכות השחר כשיש מישהו ישן באותו החדר ?

פשוט בבוקר אין לי אפשרות אחרת מאשר לומר ברכות החר בחדר שלי .

ויש לי עוד שאלה .

אתמול (זה היה ר"ח) ובתפילת שמונה עשרה שכחתי לומר יעלה ויבוא ונזכרתי בזה רק אחרי שאמרתי מודים אנחנו לך "(כשסיימתי כבר את הקטע הזה) ואז חזרתי לאחור ואמרתי יעלה ויבוא ואחר כך גיליתי שהייתי אמורה לחזור ל"רצה" אז האם יצאתי בתפילה או לא?

תודה .

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

מותר לומר ברכות השחר בחדר בו ישן מישהו. כמובן, רק כאשר הישן מכוסה.
אם אמרת מ"יעלה ויבא" את כל סדר התפילה "ברכת "המחזיר שכינתו לציון" והלאה- יצאת ידי חובה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן