ברכות השחר והנחת תפילין

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 26/05/13 02:31 יז בסיון התשעג

שאלה

שבוע טוב כבוד הרב תודה על המענה לשאלה הקודמת לפעמים אני מתעורר בשעות הצהריים ומניח תפילין השאלה אים אני יכול לברך ברכות השחר או לא

תשובה

שלום
צריך לסדר את היום כך שתוכל לקום בזמן ולקרוא קריאת שמע שהיא מצוות עשה מהתורה. ובדיעבד כיוון שיש משווים את זמנן לזמן תפילה, לכתחילה ישתדל לברכן עד סוף ארבע שעות של היום, ובדיעבד עד חצות היום. אבל אם לא הספיק לאומרן עד חצות היום, יכול לאומרן כל היום, מפני שדעת רוב הפוסקים שזמנן שונה מזמן תפילת שחרית, מפני שהן ברכות הודאה על הדברים הטובים שהאדם נהנה מהם במשך כל היום, ולכן אם לא ברכן בבוקר, בדיעבד יכול לברכן כל היום.

ולהרחבה ומקור התשובה ראה בספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א באתר ישיבה
http://www.yeshiva.org.il/midrash/Hmidrash.aspx?cat=410