ברכה על פיצה- מזונות/ המוציא

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 11/08/06 12:50 יז באב התשסו

שאלה

שלום לכבוד הרב!

ידוע לי שהברכה על פיצה תלויה באיך שמכינים את הבצק. שאם לשו את הבצק עם חלב או שמן וניכר טעם החלב או השמן אז מברכים מזונות. אבל הבעיה שיש פיצות שאני לא יכולה לדעת איך הכינו אותם כמו פיצות קנויות שמחממים במיקרוגל ואז אני לא יודעת מה צריך לברך. אז מה לעשות? מה לברך?

אם אוכלים פיצה שברכתה מזונות בכמות מסויימת אז צריך לברך עליה המוציא וברכת מזון. מהי הכמות הזו? ואיך אפשר לשער אותה אם אין משקל, האם אפשר לפי נפח?

תודה רבה.

תשובה

שלום רב,
אכן פיצה שעיסתה ממים וקמח או שיש בה חלב מיצי פירות וכיו"ב ואין טעמם מורגש, יש לברך עליה "המוציא", ואם ניכר טעם המיצים מזונות. עם זאת לדעת פוסקים מסויימים מברכים מזונות רק אם כמות המיצים/חלב גדולה מכמות המים. אם רובעים סעודה על הפיצה מברכים בכל מקרה המוציא. השיעור לכך הוא שני משולשים של פיצה רגילה. לכן אם אין יודעים דבר על תכולת הפיצה האפשרויות הן כדלקמן: 1)לברך המוציא ולטעום חתיכה קטנה של לחם ואחר לאכול את הפיצה. 2)לברך המוציא ולאכול לפחות שני משולשים. 3)גם אם אין לחם ואין ביטחון שתאכלי שני משולשים, עדיף ליטול ידים ולברך המוציא.
בברכה,
רונן לוביץ