ברכה למציאת אבידה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 01/02/16 20:13 כב בשבט התשעו

שאלה

כבוד הרב,

האם קיימת עוד ברכה למציאת אבידה מלבד הברכה על רבי בנימין או צדקה לרבי מאיר? שניהם לא עוזרים לי תודה ויום טוב

תשובה

אומנם זהו מנהג נפוץ לומר דבר זה, אך כדאי פשוט להתפלל לה' שהאבידה תימצא.
כל תפילה שהאדם מתפלל פועלת לטובה, אך לאו דווקא על פי הבנתנו, אלא על פי מה שה' רוצה. אין שום הבטחה שהאדם יקבל מה שהוא רוצה.