ברכה לבטלה??

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 29/11/05 15:10 כז בחשון התשסו

שאלה

שלום לרב.באיזה תנאי היחיד יוכל לברך המוציא לאחר שהמברך בסעודת שבת בירך על החלות ולא יחשב לו ברכה לבטלה. ז"א האם אפשר להתנות עם המקדש על החלות שלא יתכון להוציא ידי חובה את המסובים כדי שגם הם יוכלו לברך בעצמם?

תודה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בסד

שלום רב.

אין צורך בבטול כוונת המברך.
מספיק שהשומע מתכוון לא לצאת בברכת המברך,כדי שהוא יתחיב בברכה.

בברכה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן