ברכה בלשון חול ושינה את המטבע

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 15/02/16 19:14 ו באדר א'

שאלה

"נאמר ברמב""ם ספר אהבה הלכות ברכות פרק ראשון הלכה ו: כל הברכות כולן, נאמרין בכל לשון: והוא, שיאמר כעניין שתיקנו חכמים; ואם שינה את המטבע, הואיל והזכיר אזכרה ומלכות ועניין הברכה, ואפילו בלשון חול, יצא.

אשמח להסבר של זה. למשל, האם אפשר לברך בשפה שאינה עברית? מה זה שינה המטבע? ומה זה לשון חול?"

תשובה

אפשר עקרונית לברך בשפה אחרת, אבל בתנאי שמבין אותה שפה, ושהתוכן של הברכה מתאים לתקנת חכמים. אבל מצווה מן המובחר לברך בלשון הקודש.
'שינה המטבע' - שגם אם לא דייק בתרגום יצא, אם הזכיר שם ה', מלכותו, ועניין הברכה.
לשון חול - שפה לועזית שאינה לשון הקודש