ברכה אחרונה על פיצה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 16/11/12 02:26 ב בכסלו התשעג

שאלה

שלום וברכה לכבוד הרב, האם יכול לכתוב לי כיצד לנהוג במצב הבא:

כאשר אני אוכל פיצה שברכתה המוציא אך אוכל משולש אחד בלבד אע״פ ששיעור סעודה שני משולשים עדיין נוטל ידיים ומברך המוציא נכון? וזה פוטר גם את השתיה. אם אכלתי משולש אחד מה צריכה להיות הברכה אחרונה, האם על המזון לא לברך כלל ומכיוון שלא בירכתי ברכה ברכה ראשונה על השתייה נפטרים גם מברכה אחרונה, או שיש לברך על המחיה ובורא נפשות?

תשובה

שלום לך

פיצה שברכתה המוציא מברכים ברכת המזון גם על 3/4 משולש

פיצה שברכתה מזונות מברכים על המחיה
אם אוכלים 2-3 משולשים אז נוטלים ידים ומברכם המוציא וברכת המזון

הערות:
1. כמובן שהגדלים שכתבתי הם לפי מה שראיתי אבל לפעמים יש חנויות עם משולש בגודל שונה.
2. אם לפיצה ברכת המוציא או מזונות זה תלוי בעיקר במתכון לפיו מכינים את הפיצה

בברכה דוד לוי