ברית מילה בתשעת הימים

חדשות כיפה הרב בני לאו 11/07/07 14:56 כה בתמוז התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני עתיד להפוך לאב בקרוב ויתכן שהרך יהיה זכר.

מכיוון שהלידה צפויה בקרוב, המילהעשויה לחול או באחד מתשעת הימים או בתשעה באב ממש.

מה אומרת ההלכה על מצוות סעודה (בשר/צום) - מה הדין לגבי בשר ביום שישי בצהריים ומסיבה בכלל? מה קורה בתשעה באב?

אשמח לתימוכין אך גם אם לא - אני רוצה מאד להודות לרב על שהקדיש מזמנו ומרצו לענות לשאלותי

בכבוד רב,

גיל

תשובה

אתה מזדרז לשאול לפני שאתה יודע. קצת סבלנות...
סעודת ברית היא סעודת מצוה ומותר לאכול בשר גם בתשעת הימים. לא משמיעים מוזיקה. לגבי תשעה באב, עושים את הברית אחה"צ ושוברים את הצום בסעודת מצוה בלילה. המשנה ברורה מביא שיש פוסקים המתירים לאבי הבן, לסנדק ולמוהל לא להשלים את הצום. בזמן הברית מברכים על היין ונותנים ליולדת לשתות וכן לקטנים שאינם בחינוך. לברית לובשים בגדי חג אך לא נועלים נעלי עור.
עיין שו"ע תקנט ונושאי כלים שם.