בריכת נוי בשמיטה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 23/08/07 21:25 ט באלול התשסז

שאלה

בריכת הנוי שלי היא בור באדמה המצופה ביריעת פיויסי עבה ואטומה, ובתוכה: מים, עציצים ודגים.

ישנם 3 סוגי צמחים:

צמחי גדה - בעציץ שחלקו שקוע במים.

צמחי קרקעית - הגדלים מעציץ המונח על קרקעית הבריכה שכולו מכוסה במים ורק העלים והפרחים מגיעים אל פני המים.

וצמחים צפים שאינם מחוברים כלל לשום קרקע.

המלאכות המקובלות לתחזוקה הן :

1. דישון המים ואדמת העציצים.

2. בכל שנה באביב יש להחליף את האדמה של הנימפאות - צמחי קרקעית ולפרק את הפקעות שנוצרו (כך מרבים אותם)

3. הצמחים הצפים מתים כל שנה בחורף ויש לקנות חדשים באביב.

אילו מלאכות מהנ"ל מותר לעשות בשנת השמיטה?

תודה

איל

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. העציצים שבברכה ולידה שיש בהם עפר דינם ככל העציצים שאין לשתול ולזרוע בהם. אולם אפשר לשמור על קיומם של הצמחים.
ב. דישון מותר רק לקיום.
ג. הצמחים הצפים במים אפשר לתתם בברכה.
ד. עיין בספר התורה והארץ ח"ו עמ' 360-363.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון