בריכה מעורבת

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 29/07/08 23:54 כו בתמוז התשסח

שאלה

בס"ד

שלום רב,

אני רוצה להתחיל להפסיק לשחות בבריכות מעורבות. בעוד מס' ימים המשפחה שלי תצא לפארק מים מעורב ואמרתי לאמא שלי שאני לא רוצה לבוא מהסיבה הזו. כשאני מדברת איתה על זה זה קצת יוצר ויכוח בנושא וזה לא כיף לי שאני צריכה להתווכח עם אמא שלי בשביל לקיים משהו, שאני לא מקיימת כיבוד הורים בשביל לקיים את זה...למה זה ככה? מה אפשר לעשות?

תודה

תשובה

לשואלת שלום רב.
א. צריך להראות שיש כאן משהו אמיתי ורציני. לא מתוך התרסה אלא החלטה אישית שלך, שצריך לכבד גם אותה. בד"כ כשרואים שיש כאן משהו אמיתי, נפגעים פחות.
ב. במקביל, צריך להראות שאין כאן זלזול בכיבוד הורים, אלא להיפך. יש כאן התחזקות כללית שמגיעה לידי ביטוי בכל התחומים. כלומר יותר לעזור בבית, להתנהג יותר יפה כלפי אמא בתחומים אחרים ולעשות רצונה בדברים אחרים. כך היא תראה שאין כאן מאבק נגדה או התנתקות מהמשפחה אלא להיפך.
ג. אגב, אפשר ללכת עם המשפחה לפארק מבלי להכנס למים.
בברכה
אפי קיציס